Omreglering av receptfritt försenas

Avregleringen av receptfria läkemedel skjuts upp.
Regeringen vill att marknaden först ska släppas fri för receptbelagda läkemedel. Men när det blir är ännu inte klart.

13 aug 2008, kl 11:48
0

Regeringens utredare Lars Reje har föreslagit att receptfria läkemedel ska börja säljas i andra butiker än apoteket den 1 april nästa år. Men enligt Joakim Pettersson (kd), politiskt sakkunnig på socialdepartementet kommer förändringen att ske senare.
– Vi tycker att det är viktigt att vi håller fast vid ordningen, att de receptbelagda läkemedlen omregleras först. Vi vill att de nya aktörerna som vill satsa på fullskaliga apotek ska hinna etablera sig, säger Joakim Pettersson.

Från början skulle omregleringen av de receptbelaga läkemedlen träda i kraft den 1 januari 2009 men i juni meddelades att den kommer att ske först den 1 juli nästa år. Omregerlingen av den receptfria handeln kommer alltså ske någon gång efter den 1 juli 2009, men exakt när kan inte Joakim Pettersson svara på idag. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng