Ökad överlevnad för melanompatienter

En femtedel av patienter med avancerat melanom som behandlades med Yervoy levde efter tre år, enligt en metaanalys.

4 okt 2013, kl 09:41
0

Bristol-Myers Squibb presenterade en metaanalys innehållandes samlade data från 12 studier på totalt 1861 patienter vid den europeiska cancerkongressen ECCO-ESMO. Metaanalysen inkluderade både tidigare obehandlade patienter och patienter som tidigare fått behandling.

Resultaten visar en ökad treårsöverlevnad hos patienter med inoperabelt eller metastaserande melanom som behandlades med Yervoy (ipilimumab). Efter tre år levde 26 procent av patienterna i den tidigare obehandlade gruppen och 20 procent i gruppen som tidigare fått behandling. Enligt företaget var medianöverlevnaden i sjukdomen tidigare 6-9 månader.

Efter tre års behandling når överlevnadskurvan en platå, enligt BMS. Somliga patienter har också följts i så länge som tio år.

Yervoy är en human anti-CTLA-4 monoklonal antikropp. Verkningsmekanismen för ipilimumab är indirekt och sker genom att förstärka T-cellsmedierad immunrespons.

Företaget tog inte med säkerhetsdata för läkemedlet i metaanalysen. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng