Nytt sätt att mäta absorption

Med datorbaserade metoder kan man med hög precision förutsäga hur läkemedel kommer att absorberas av kroppen. Den metod som Patric Stenberg presenterar i en avhandling vid Uppsala universitet utgår från samband mellan molekylers strukturer och deras absorptionsegenskaper. Utifrån studier av dessa samband konstrueras teoretiska modeller för tarmabsorption. Med hjälp av datormodellerna kan man förutsäga hur […]

13 jun 2001, kl 10:32
0

Med datorbaserade metoder kan man med hög precision förutsäga hur läkemedel kommer att absorberas av kroppen.

Den metod som Patric Stenberg presenterar i en avhandling vid Uppsala universitet utgår från samband mellan molekylers strukturer och deras absorptionsegenskaper. Utifrån studier av dessa samband konstrueras teoretiska modeller för tarmabsorption. Med hjälp av datormodellerna kan man förutsäga hur kroppen kommer att ta upp ett läkemedel redan när det befinner sig på ritbordet, alltså innan molekylerna syntetiseras.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng