Annons

Nytt läkemedel mot pulmonell hypertension

Ventavis (iloprost) har godkänts av EMEA för behandling av pulmonell hypertension.

29 sep 2003, kl 18:31
0

Annons

Ventavis (iloprost) har godkänts av EMEA för behandling av pulmonell hypertension.

– Ventavis inandas via en nebulisator. Kliniska studier har visat att läkemedlet ökar patientens fysiska kapacitet och lindrar symptomen, säger Karin Held, produktchef för iloprost på Schering Nordiska, i ett pressmeddelande.

För behandling av pulmonell hypertension måste iloprost administreras sex till nio gånger dagligen. För den andra godkända indikationen, svår kronisk perifer cirkulationsinsufficiens, isfunderas preparatet direkt i blodet.

Pulmonell hypertension är en svår men sällsynt sjukdom. Patienten lider av högt blodtryck i lungkretsloppet vilket gör det svårare att ta upp syret ur blodet. Patienter med pulmonell hypertension dör i genomsnitt inom cirka tre år utan behandling efter att de fått diagnosen och då vanligtvis av hjärtproblem som följd av sjukdomen.

Ventavis kommer att lanseras i de första länderna under 2003 och beräknas vara tillgängligt på den skandinaviska marknaden i januari 2004.

Ännu finns ingen värdering av läkemedlet på Läkemedelsverkets hemsida, eller på EMEA:s hemsida. Läkemedelsvärlden återkomer med dessa uppgifter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng