Annons

Nytt grepp i kampen mot falska läkemedel

För att försvåra handeln med falska kopior av sina läkemedel har
företaget Janses-Cilag infört en ny typ av förpackning för produkten Priligy.På
förpackningen till en av deras produkter finns bland annat ett
serienummer som går att kontrollera på en särskild hemsida.

5 maj 2009, kl 11:08
1

Annons

När Janssen-Cilag började marknadsföra sin produkt Priligy (dapoxetin) mot för tidig utlösning i Sverige hade kopior av produkten redan börjat säljas illegalt. Liksom Viagra (sildenafil) mot erektionsproblem tillhör dapoxetin en kategori av läkemedel som i stor utsträckning säljs via internet eftersom det finns ett motstånd hos många att ta upp sexuella problem med sin läkare.

– Just därför finns det också många falska kopior som kan vara direkt farliga, säger  Anna Käll, Public Affairs Manager på Janssen-Cilag.

På varje förpackning som innehåller Priligy finns ett 12-siffrigt serienummer tryckt. Numret finns lagrat i en databas och genom att gå in på en särskild hemsida och skriva in numret har patienten eller förskrivaren möjlighet att kontrollera att en viss förpackning är äkta.

Konstruktionen av själva pappersförpackningen är också tillverkad på ett nytt sätt som ska vara svårare att kopiera.
– Det här är första gången vi provar de här greppen men faller det väl ut är det möjligt att vi går vidare till andra produkter, säger Anna Käll.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Priligy är det första orala läkemedel som godkänts för behandling av tidig utlösning. Priligy dapoxetin tillverkas av Janssen-Cilag. Det är en receptbelagd medicin så du behöver ett giltigt recept från en legitimerad läkare innan du köper Priligy. Detta kan du få genom Epills, det enda du behöver göra är att genomgå en diskret konsultation online.

    Tidig utlösning orsakar stress för miljontals människor världen över, bara i Sverige är cirka 250,000 män drabbade, innan introduktionen av Priligy fanns det inget sätt att behandla detta tillstånd. Du kan köpa Priligy online för motverka problemet med tidig utlösning och börja njuta av mer tillfredsställande och långvarig sex med din partner. Enligt undersökningar av tillverkaren Janssen-Cilag har män som tar Priligy kunnat öka sin nivå av sexuell aktivitet med 200-300%.