Annons

Nyanlända apotekares väg till jobb ska kortas

Kursmaterial översatt till arabiska ska bidra till att nyanlända apotekare snabbare kommer in på arbetsmarknaden.

24 nov 2015, kl 12:34
0

Annons

Arbetsmarknadsdepartementet har beviljat en process för att nyanlända apotekares etablering på arbetsmarknaden ska skyndas på. Detta ska göras genom att e-learning-kurser inom farmakoterapi, avsedda för apoteksfarmaceuter, översätts av Apotekarsocietetens dotterbolag Läkemedelsakademin.

Sveriges Farmaceuter, Almega och Svensk Handel har beviljats nästan 2,5 miljoner kronor från arbetsmarknadsdepartementet. Pengarna ska gå till att översätta utbildningsmaterial till arabiska och Läkemedelsakademin har fått uppdraget att översätta materialet.

– Det här är ett viktigt sätt att göra skillnad och ta samhällsansvar och som är i linje med Apotekarsocietetens ändamål om att främja kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Om vi med detta kan förkorta de uppskattningsvis cirka 600 nyanlända apotekarnas insteg på arbetsmarknaden är mycket vunnet, säger
Karin Meyer, VD för Apotekarsocieteten, i ett pressmeddelande.

Projektet startar omedelbart och de första översätta utbildningarna beräknas finnas tillgängliga första kvartalet 2016, uppger Annika Tengvall, utbildningsledare på Läkemedelsakademin.