Annons

Nya typer av proteashämmare utvecklas

Kemister vid Linköpings universitet har framställt tre typer av proteashämmare som kan vidareutvecklas till läkemedel mot hjärtkärlsjukdomar, malaria och hepatit C. Per-Ola Johansson beskriver i sin avhandling syntesen av sådana proteashämmare mot de tre nämnda sjukdomarna. Forskargruppen har syntetiserat ett stort antal molekyler som kan hämma aktiviteten hos exempelvis trombin, malarias proteasenzymer plasmepsin I och […]

27 jan 2006, kl 14:54
0

Annons

Kemister vid Linköpings universitet har framställt tre typer av proteashämmare som kan vidareutvecklas till läkemedel mot hjärtkärlsjukdomar, malaria och hepatit C.
Per-Ola Johansson beskriver i sin avhandling syntesen av sådana proteashämmare mot de tre nämnda sjukdomarna. Forskargruppen har syntetiserat ett stort antal molekyler som kan hämma aktiviteten hos exempelvis trombin, malarias proteasenzymer plasmepsin I och II samt hepatit C virus NS3.

Arbetena har genomförts i samarbete med Medivir och Astrazeneca.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng