Annons

Ny teknik för läkemedelsfrisättning

Belgiska kemister har utvecklat självutlösande mikrokapslar som kan frisätta läkemedel och vacciner inne i kroppen veckor eller månader efter injektion. Till skillnad från andra mikrokapslar, som frisätter sina läkemedel efter exponering av ultraljud eller andra externa signaler, bygger det nya systemet på interna mekanismer för läkemedelsfrisättning. Kapslarna innehåller en biologiskt nedbrytbar gel som omges av […]

27 jan 2006, kl 14:56
0

Belgiska kemister har utvecklat självutlösande mikrokapslar som kan frisätta läkemedel och vacciner inne i kroppen veckor eller månader efter injektion.
Till skillnad från andra mikrokapslar, som frisätter sina läkemedel efter exponering av ultraljud eller andra externa signaler, bygger det nya systemet på interna mekanismer för läkemedelsfrisättning.
Kapslarna innehåller en biologiskt nedbrytbar gel som omges av ett lipidmembran. När gelen bryts ner byggs trycket upp i membranet som till slut brister och läkemedlet frisätts. Den nya tekniken presenterades i tidskriften Biomacromolecules den 9 januari 2006.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng