Nya skyltar på plats på apoteken

Under september och oktober byter de 27 före detta Vårdapoteken namn och skyltar.

24 sep 2013, kl 08:57
0

Annons

Kerstin Enström, apotekschef Apotek Hjärtat S:t Görans Sjukhus i Stockholm, och vd Anders Nyberg,

Integrationen av Vårdapoteket in i Apotek Hjärtat har pågått sedan i juni då Apo Pharm köpte Vårdapotekets apotek. Nu kommer detta märkas rent visuellt för kunderna. Den 16 september fick apoteket i S:t Görans sjukhus i Stockholm nya skyltar och under september och oktober kommer resterande 26 apotek att byta sina skyltar.

Men stora förändringen sker när de föra detta Vårdapoteken ska byta it-system. Från att tidigare ha använt Logica ska de gå över till Pharma Suites från Visma.
– Det går enligt plan, även om man ska se nyktert på det och vara medveten om att det alltid kan bli någon form av problem vid byte av it-infrastruktur, säger Jonas Mjöbäck, kommunikationschef på Apotek Hjärtat.

Men enligt honom är detta ett lättare byte än det som alla apotek genomförde när man lämnade Apoteket ABs gamla it-system i samband med omregleringen.
– Då handlade det om att ändra hela arbetssättet, de här två systemen har betydligt fler likheter.
Som en del i integrationen har alla Vårdapoteken fått ett fadderapotek hos Apotek Hjärtat som hjälpt till med bland annat. utbildning i nya it-system.

I maj i år godkände Konkurrensverket ApoPharms köp av Vårdapotekets 27 apotek och Oriola-KDs köp av Medstops 65 apotek.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng