Annons
Prisas för sitt fristående apotek
Moncef Riahi är Årets nybyggare i Stockholms län. Foto: Amina Manzoor

Prisas för sitt fristående apotek

Moncef Riahi driver tillsammans med sin familj Björknäs Apotek. Nu har de utsetts till Årets nybyggare i Stockholms län.

24 sep 2013, kl 13:14
0

Annons

För drygt två år sedan startade farmacevten Moncef Riahi det fristående Björknäs Apotek i Nacka i södra Stockholm. På måndagen utsågs han till Årets nybyggare i Stockholm län, ett pris han delar med sin familj.
– Vi är stolta, glada och oerhört hedrade för denna utmärkelse. Det är ett kvitto på att vi har utvecklat ett framgångsrikt apotek med begränsade resurser. Vi har kommit över de hinder man ofta möter som fristående apotek. Nyckeln till vår framgång är teamwork, alla i familjen har gjort sitt yttersta, säger Moncef Riahi, apotekschef på Björknäs Apotek.

Hela familjen arbetar på apoteket. Mounir är vd, Mehdi arbetar med IT-frågor och Mourad arbetar med marknadsföring och att ta fram en e-handelstjänst för receptfria läkemedel. Dessutom arbetar Moncefs före detta fru Mia Kraft, som är sjuksköterska, med hälsorådgivning på apoteket.

Utmärkelsen Årets nybyggare går till en person med utländsk bakgrund som med begränsade resurser startat ett företag i länet. Priset delas ut av Internationella företagarföreningen i Sverige och stöds av SEB och Almi Företagspartner. Prissumman på 10 000 kronor och ett diplom mottog Moncef Riahi ur Stockholms läns landshövding Chris Heisters hand vid en ceremoni på Tessinska palatset på måndagen. Nu är Björknäs Apotek kvalificerade till att tävla om att bli Årets nybyggare i hela Sverige. Alla i familjen var med vid ceremonin igår.

Moncef Riahi kom till Sverige från Tunisien i slutet av 1970-talet. Han utbildade sig till farmacevt och arbetade bland annat inom Apoteket AB i 15 år. I maj 2011 öppnade han tillsammans med sin familj Björknäs Apotek. Han menar att det var svårt att få finansieringen för apoteket på plats till en början. Men han ger rådet till den som vill öppna ett eget apotek att inte ge upp.
– Det är svårt för oss små apotek att hävda oss mot de stora kedjorna, men vi har lyckats och vi har nöjda kunder. Det gäller att tro på sig och sin idé och ha en beslutsamhet att fortsätta framåt även när man möter hinder.

Nu satsar Björknäs Apotek på att utveckla verksamheten med att kunna erbjuda kunderna hälsotjänster. Men det är inte helt otänkbart att familjen i framtiden öppnar ännu ett apotek.
– Om vi hittar en lokal i ett bra läge så kanske vi längre fram kan tänka oss att öppna ett till apotek, säger Moncef Riahi. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng