Annons

Nya kol- och diabetesläkemedel godkända

Astrazenecas kol-behandling Duaklir Genuair och Lillys diabetes typ II läkemedel Trulicity har båda blivit godkända i EU under veckan.

27 nov 2014, kl 09:10
0

Annons

Från bolaget Almirall som Astrazeneca köpte tidigare i år kommer kombinationspreparatet mot kol som nu godkänts av EU-kommissionen. Inhalationsläkemedlet Duaklir Genuair innehåller den tidigare godkända substansen aklidinium (Eklira) som är en långverkande muskarinanatagonist, Dessutom ingår en långverkande betaagonist, formoterol.

Lilly har också fått Trulicity godkänt mot diabetes typ-2. Läkemedlet, dulaglutid, är en glukagon-lik peptid-1 receptoragonist och tas som en injektion en gång per vecka genom en penninjektor. Trulicity är indicerat som en del i en kombinationsbehandling eller som monopreparat då metformin inte är lämpligt.

Även en hivmedicin har godkänts i EU under veckan. Janssens kombinationstablett Rezolsta. Tabletten innehåller den sedan tidigare använda substansen darunavir ihop med den nyare förstärkarsubstansen cobicistat. Behandling tas ihop med ytterligare något hivpreparat.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng