Annons
Ny medicinreporter på Läkemedelsvärlden
Helene Wallskär är ny medicinjournalist och redaktör på Läkemedelsvärlden.

Ny medicinreporter på Läkemedelsvärlden

Sedan den 13 augusti är Helene Wallskär ny medicinjournalist och redaktör på Läkemedelsvärlden.

16 aug 2018, kl 10:00
0

Helene Wallskär har en lång yrkeskarriär som journalist och har de senaste 25 åren bedrivit frilansverksamhet. Hon kommer närmast från arbetet med nyhetsrapportering för den tobaksförebyggande organisationen Tobaksfakta, ett arbete som kombinerats med uppdrag för bland andra Cancerfonden, SBU och Forte. Dessförinnan har Helene arbetat för Tidningen Apoteket, Apoteket AB:s personaltidning och för nyhetsredaktioner på bland annat Gefle Dagblad, Dagens Nyheter och Länstidningen i Södertälje.

– Jag ser mycket fram emot att fortsätta Läkemedelsvärldens utveckling med Helene ombord på redaktionen. Helenes gedigna journalistiska erfarenhet och kunskaper inom forsknings- och läkemedelsområdet är en stor tillgång för Läkemedelsvärlden, säger chefredaktör Ingrid Helander.

För den uppmärksamme är Helene Wallskärs namn inte helt obekant. Redan under våren syntes Helenes byline under ett antal av Läkemedelsvärldens artiklar och från och med nu är det alltså full fart som gäller.

Vad är det som lockar med läkemedelsområdet?
– Det är så mycket så att det är svårt att sammanfatta. Jag gillar den stora spännvidden och de många skiftande perspektiven – från vardagsnära frågor om människors läkemedelsanvändning och politiska beslut som påverkar denna, till spännande nyheter om forskning i frontlinjen och globala folkhälsofrågor, säger Helene Wallskär.

Är det något område som känns extra spännande?
– Arbetet mot den växande antibiotikaresistensen är ett exempel på sådant som jag tycker är extra intressant att skriva om. Precis som läkemedelsområdet i stort så innehåller det ämnet så många olika viktiga frågor och perspektiv som samspelar med varandra. Det krävs både politiska och individuella beslut, liksom ny forskning, för att vi ska kunna rädda våra och framtida generationers möjligheter att behandla allvarliga infektioner. Det känns angeläget att vara med och belysa detta.

Helene Wallskär började sin tjänst den 13 augusti.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng