Annons

Novo Nordisk stoppar insulin till Grekland

Den danska läkemedelstillverkaren Novo Nordisk har beslutat att stoppa
leveranser av diabetesläkemedel till Grekland. Anledningen är att den
grekiska regeringen i början av maj tvingat fram en prissänkning på 25
procent.

31 maj 2010, kl 12:48
0

Annons

Om en del i att försöka få ordning på den hårt tyngda ekonomin i Grekland beslutade landets regering i början av maj att tvinga fram en sänkning av läkemedelspriserna. Med kort varsel gick man ut med beskedet att priserna på cirka 1 500 läkemedel skulle sänkas med upp till 30.

Det här har fått den danska tillverkaren Novo Nordisk att reagera. De har nu dragit tillbaka 17 typer av diabetesläkemedel som insulin, från den grekiska marknaden.
– Prissänkningarna innebär att grossisterna inte längre beställer dessa produkter av oss då de inte kan sälja vidare till apoteken med förlust, säger Mikael Rulis, talesperson för Novo nordisk till TT-AFP.

När den grekiska regeringen gick ut med besked om prissänkningar varnade branschanalytiker för konsekvenserna och för branschens reaktioner. Kanske kommer fler att följa Novo Nordisk exempel för att undvika förlustaffärer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng