Annons

Fackets förhandlingar med Apotek 1 avslutade

Personal på Apotek 1:s huvudkontor kommer att sägas upp. Det är beskedet
efter att Sveriges farmacevtförbund och Unionen avslutade
förhandlingarna på fredagen. Men arbetsgivaren säger ja till förlängd
uppsägningstid och ska utreda möjligheten till omplaceringar.

31 maj 2010, kl 13:22
0

Det handlar om ett 30-tal personer på huvudkontoret på Apotek 1 som drabbas av uppsägningar  i och med att verksamheten går in i Apotek Hjärtat. På fredagen avslutades förhandlingarna mellan facket och arbetsgivaren men från Sveriges farmacevtförbund, SFF, är man inte nöjd.
-Vi fick inte genom alla de yrkanden som vi hade så helt nöjd kan jag inte säga att jag är även om vi avslutade i enighet, säger Martin Lindeblad, förhandlingschef på SFF.

Facket har reagerat mot de uppsägningar som uppstått så snart efter att Apotek 1 inlett sin svenska apotekssatsning. Enligt Martin Lindeblad är det en mycket speciell situation där många sagt upp sig från fasta arbeten för att börja på den nya apoteksaktören och som nu står utan jobb.

Några av de krav som facket ställde gick igenom. Uppsägningstiden som börjar gälla den 1 juni kommer att förlängas från en till tre månader. Den är arbetsfri och påverkar inte heller rätten till semester. Möjligheten till omplacering kommer att utredas, framförallt till tjänster inom Apotek Hjärtat.

Trots det inträffade tycker inte Martin Lindeblad att farmacevter ska avskräckas från att söka sig till de nya aktörerna.
– Det som hände här är exceptionellt. Vårt råd till medlemmarna är att utnyttja den nya marknaden och söks nya jobb.