Q-Med varslar apotekare

Bioteknikföretaget Q-Med varslar 50 personer om uppsägning. Företaget
har beslutat att överge utvecklingen av produkter för
specialistsjukvård och satsa på skönhetsområdet.

10 okt 2008, kl 13:26
0

Annons

Det Uppsalabaserade företaget Q-Med har idag runt 500 anställda i Uppsala och ytterligare 200 i andra länder. Under de senaste åren har företaget förlorat hundratals miljoner kronor på utvecklingen av produkter för specialistsjukvård. Några av storsatsningarna har gällt Deflux mot missbildningar i urinblåsan hos barn och Solkesta mot inkontinens. Nu överger de dessa och satsar helt på estetikprodukter.

Den personal som främst kommer att bli drabbad är apotekare och laboratorieassistenter men exakt vilka medarbetare som måste sluta är inte klart ännu.
– Det är en stor besvikelse men vi har en väldigt hård konkurens och det krävs att vi fokuserar på ett kundsegment, säger Bengt Ågerup är vd på Q-Med och företagets grundare till Uppsala Nya Tidning.

Han säger också att företaget väljer att sluta med sjukhusprodukter eftersom det är en sådan trög byråkrati att få in nya produkter där.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng