Naturlig COX-2 hämmare funnen

Enzymet cyklooxygenas (COX) som spelar en central roll i prostaglandinsyntesen finns i två former. COX-1 tros stå för produktion av skyddande prostacykliner och prostaglandiner i magslemhinnan medan COX-2 anses vara involverad i lokala inflammatoriska processer.Ursolsyra extraherad från vanliga groblad (Plantago major, L.) är den första, naturligt förekommande, COX-2-selektiva hämmaren som hittills hittats. Therese Ringbom har […]

19 jul 2002, kl 19:55
0

Annons

Enzymet cyklooxygenas (COX) som spelar en central roll i prostaglandinsyntesen finns i två former. COX-1 tros stå för produktion av skyddande prostacykliner och prostaglandiner i magslemhinnan medan COX-2 anses vara involverad i lokala inflammatoriska processer.
Ursolsyra extraherad från vanliga groblad (Plantago major, L.) är den första, naturligt förekommande, COX-2-selektiva hämmaren som hittills hittats. Therese Ringbom har tillsammans med medarbetare vid avdelningen för farmakognosi vid Uppsala universitet extraherat fram ursolsyran som har en COX-2/COX-1-kvot på 0,6.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng