Myndigheter ska få köpa knark på nätet

Statens folkhälsoinstitut och Läkemedelsverket ska få bevaka och köpa substanser på nätet. Detta för att kunna påskynda klassificeringen av nya ämnen. Dessutom vill narkotikautredningen göra det möjligt att omhänderta farliga varor redan innan klassningen blivit färdig.

12 dec 2008, kl 16:18
0

I dag presenterade narkotikautredningen sitt betänkande om en effektivare narkotika- och dopningslagstiftning. De föreslår bland annat att myndigheterna ska få köpa varor på nätet för att kunna hålla jämna steg med marknaden. Genom att kontinuerligt analysera nya substanser ska hälsofarliga ämnen kunna klassificeras snabbare.

Ett annat förslag är att införa ett slags omhändertagande av varor i väntan på att de hunnit klassificeras. Det har nämligen hänt att polisen varit tvungen att häva beslag och lämna tillbaka hälsofarliga varor i väntan på att klassificering ska bli färdig.
Innan klassificering skett är både tillverkning och försäljning av substanserna straffri.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng