Mutåtal mot läkare

Rättegången mot de tre läkare från Jönköping som åtalats för mutbrott inleds på onsdag.

20 aug 2007, kl 16:46
0

Annons

De tre läkarna vid länssjukhuset Ryhov i Jönköping står åtalade för mutbrott på grund av en resa till Prag 2003 som till hälften var betald av olika läkemedels- och implantatföretag.

Resan hade en enda programpunkt som var av utbildingskarraktär, deltagarna besökte då ett museum med sjukhusanknytning. Resten av resan bestod enbart av social samvaro.

Fyra representater för företagen Leo Pharma, Anatomica, Ossano Scandinavia och Link Sweden är också åtalade för att lämnat muta.

Åklagare Nils-Eric Schultz säger till TT att han tycker att målet är särskilt tydligt eftersom det inte fanns några kurser eller annat på hemmaplan som ledde fram till resan. Han tycker också att det är en särskild omständighet att initiativet till resan togs från vården.

Rättegång väntas pågå i tre dagar från och med onsdag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng