Morot och piska ska ge säkrare behandling

Man kan nog lugnt påstå att det hittills saknats ett barnperspektiv på läkemedelsbehandling. Idag får man i praktiken gissa sig till barndosen. Speciellt när det gäller små terapiområden. Men sedan årsskiftet är det nya regler som gäller. I princip alla nya läkemedel måste studeras på barn för att bli godkända. För det får företagen bra […]

21 feb 2007, kl 15:26
0

Annons

Man kan nog lugnt påstå att det hittills saknats ett barnperspektiv på läkemedelsbehandling. Idag får man i praktiken gissa sig till barndosen. Speciellt när det gäller små terapiområden. Men sedan årsskiftet är det nya regler som gäller. I princip alla nya läkemedel måste studeras på barn för att bli godkända. För det får företagen bra betalt, sex månaders förlängt patent. Det kan bli en dyr affär för samhället när det gäller storsäljare.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng