Mordfall i USA skylls på nekad psykosmedicin

Försvarsadvokaten till en mordåtalad man i Las Vegas, USA hävdar att staten bär ansvaret som nekat den psykotiske mannen att få sin medicin.

1 okt 2003, kl 11:41
0

Annons

Mot bakgrund av den debatt som förs här i Sverige om psykvårdens ansvar för ett ökande antal svåra våldsbrott kan man konstatera att i USA har man gått ett steg längre. Där hävdar försvarsadvokaten till en 26-årig man, som dödat en för honom okänd man och skottskadat två poliser, att det är staten som bär ansvaret.
Den åtalade blev två dagar före skottdramat nekad de läkemedel han behövde för sin schizofreni. Enligt försvarsadvokaten medger mannen visserligen att han har avlossat skotten. Men däremot kan han inte anses ansvarig eftersom staten vägrat ge honom de läkemedel han behövde regelbundet beroende på han lämnat in receptet för sent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng