Mobilapp utvärderas i ny studie

Ny studie visar att hjärtinfarktpatienter, med en speciell applikation i sin mobiltelefon, i högre grad följde läkarens ordination och tog sin blodförtunnande medicin jämfört med andra utan patientstöd.

2 sep 2015, kl 08:36
0

Annons

Patienter med en app i sin smarta mobiltelefon tar i högre grad sitt blodproppshämmande läkemedel enligt läkarens ordination. Det visar en ny studie som presenterades i dag, onsdag, under kongressen ESC, European society of cardiology, i London.

Resultaten från studien visar att, förutom att ta den blodförtunnande medicinen, så hade patienterna med appen även en högre måluppfyllelse gällande livsstilsförändringar och livskvalitet.

– Följsamheten till den förebyggande behandlingen efter hjärtinfarkt är i flera studier så låg som 50 procent. När vi i svenska kvalitetsregister mäter i vilken utsträckning våra hjärtinfarktpatienter uppnår målen för den förebyggande behandlingen är det endast 16 procent. I studien fick patienterna en unik möjlighet att vara mer aktiva i sin förebyggande behandling, säger Christoph Varenhorst, vid Akademiska sjukhuset och Uppsala Clinical Research Center, i ett pressmeddelande.

Studien är gjord av Uppsala clinical research center, UCR och sponsrad av Astrazeneca.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng