"Missförstånd att svensk utbildning inte håller måttet"

Astrazeneca tillsatte nyligen ett stort antal forskartjänster i Mölndal med utländsk personal. Detta har dock inte att göra med kvalitetsbrister i de svenska universitetens grund- och forskarutbildningar, hävdar företaget.

25 mar 2004, kl 16:06
0

Annons

Inför en rekrytering av 40 forskartjänster till Astrazeneca i Mölndal nyligen beslöt företaget enligt Sveriges Radios Ekoredaktion att söka personal utomlands. Alla tjänsterna besattes av utländska forskare, enligt Ekot.

Företagets personalchef Thomas Stääv hänvisade i Ekot bland annat till att svenska utbildningar inte håller tillräcklig bredd och kvalitet.

Detta dementeras dock av företagets informationschef Staffan Ternby.

? Det bygger på ett missförstånd. Att kvaliteten sviktar i Sverige kan möjligen gälla några enstaka discipliner.

? Att vi rekryterar utomlands är helt naturligt eftersom vi är så stora och Sverige inte har den bredd som vi behöver. Ändå rekryterar vi förstås mycket personal i Sverige, vi är nog en av de aktörer som anställer allra flest personer med svenska utbildningar inom de medicinska disciplinerna, säger Staffan Ternby till Läkemedelsvärlden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng