Minskad försäljning av p-piller

Försäljningen av p-piller har sjunkit under det första halvåret. Troligen beror det på den oro som de tre senaste dödsfallen kopplade till p-piller orsakat.

26 aug 2001, kl 00:00
0

PREVENTIVMEDEL Under det första halvåret har p-pillerförsäljningen mätt i dygnsdoser jämfört med motsvarande tidsperiod förra året minskat något visar statistik från Apoteket AB. I snitt har den sjunkit med knappt tre procent jämfört med samma tid förra året. Störst är minskningen i Norrbottens län och Gotland där minskning är åtta procent. Minst i Jämtland där ingen förändring har skett under perioden.

Jämfört med åren 1996 till 2000 är minskningen ett trendbrott då användningen har ökat. Det har även skett en förändring i vilka piller som används. Kombinerade p-piller används mindre medan användningen av minipiller ökar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng