Annons

Merck och GSK bäst på kliniska prövningar

Glaxosmithkline (GSK) och Merck delar förstaplatsen som bästa sponsorer av kliniska prövningar enligt en undersökning som CenterWatch i USA har gjort.

4 jul 2001, kl 17:25
0

Annons

CenterWatch frågade 405 deltagare i kliniska prövningar. Det sammanlagda resultatet blev sämre än en liknande undersökning 1999. Årets betyg blev ett B jämfört med B+ för två år sedan. Efter GSK och Merck i topp följde Biogen, Pfizer, Novartis, Lilly och Astrazeneca.

Undersökningen tittade på 24 faktorer i tre olika kategorier: Generell projekthandledning, personal och arbetssätt, och projektspecifika aktiviteter och ansvar.

Det var samma sorts problem som togs upp i båda undersökningarna; design av protokoll, tillgänglighet på läkemedel, utbetalning av ersättningar, kommunikation mm. Men sponosorerna får i år lägre betyg på protokolldesign, utbetalningar och återkoppling till de olika centerna.

GSK och Merck behöll sina topplaceringar sen 1999, men många företag som låg i topp 1999 har fallit neråt i listan. Lilly, som 1999 låg på första plats, har fallit till fjärde. 70 procent av de tillfrågade gav företaget betyget "Mycket bra till utmärkt". Både Pfizer och Bristol Myers Squibb föll med fem procentenheter sen föregående undersökning.

Roche, Boehringer Ingelheim, Sanofi-Synthélabo och Schering-Plough var bland de företag som fick de lägsta poängen i undersökningen

Källa:

SCRIP 2654, 22 juni 2001, sid 14

www.centerwatch.com

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng