Medas Dymista godkänt i USA

Kombinationspreparatet Dymista, som innehåller substanserna azelastin och flutikason, har godkänts av amerikanska FDA för lindring av symptom av säsongsbunden allergisk rinit (SAR) hos patienter äldre än 12 år och som behöver behandling av både flutikason och azelastin.

3 maj 2012, kl 10:40
0

Annons

Enligt ekonomiska bedömare har Dymista en så kallad blockbuster-potential, vilket innebär en möjlig försäljning på över en miljard dollar.

? Vi räknar med att kunna göra Dymista tillgängligt på den amerikanska marknaden under andra halvan av 2012, säger Anders Larnholt, Vice President Corporate Development & IR på Meda.

I slutet av 2011 lämnade Meda in en ansökan till det europeiska läkemedelsverket EMA och förhoppningen är att kunna göra Dymista tillgängligt på den europeiska marknaden under 2013.

? Det är en stor marknad. Av alla dem med måttlig till svår allergisk rinit är det 70 procent som står på flera läkemedel. Vi vet också att nuvarande behandling inte fungerar så bra. Därför är det glädjande att vi kan visa ett snabbare tillslag och en bättre effekt, säger Anders Larnholt.

Enligt nyhetsbyrån Direkt spådde analytiker i förra veckan att Dymistas globala försäljningskulmen kommer att uppgå till 2,2 miljarder kronor och att den kommer att inträffa 2016. Av den summan väntas 1,4 miljarder tillskrivas den amerikanska marknaden.

Dymista ges två gånger dagligen i vardera näsborre. Effekt och säkerhet har dokumenterats i ett flertal studier med fler än 4 000 patienter, inkluderande en långtidsstudie med fler än 600 patienter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng