Med fokus på läkemedelsforskning

Lilian Walther Jallow blir ny vetenskaplig sekreterare på Apotekarsocieteten.

13 mar 2013, kl 10:00
0

Lilian Walther Jallow.

Lilian Walther Jallow har blivit ny vetenskaplig sekreterare vid Apotekarsocietet. I den nya rollen kommer hon att bevaka forskningsfrågor och stärka Apotekarsocietetens engagemang på området, nationellt så väl som internationellt.
– Läkemedelsforskningen världen över är inne i en omvälvande fas med nedläggning av forskningsavdelningarna på många av de stora företagen. Detta innebär svårigheter, men även nya möjligheter för området. I dagens läge behövs extra fokus på läkemedelsforskningen, internationellt och inte minst nationellt, säger hon.

Lilian Walther Jallow arbetar idag som utbildningsledare inom drug discovery vilket hon kommer att fortsätta med. Hon har disputerat vid Karolinska institutet och har forskat kring hiv med fokus på vaccinutveckling. Hon har också initierat testning av hiv på kliniker och blodcentraler i flera afrikanska länder.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng