Annons

Många ansökningar till Universitetsapoteket

Finska Universitetsapoteket förbereder sig för den svenska marknaden. Rekrytering av personal pågår för fullt och intresset för den nya arbetsgivaren är stort.

16 apr 2009, kl 17:55
0

Det finska Universitetsapoteket är en av de aktörer som kommer att ge sig in på den svenska marknaden efter omregleringen. Som en del i arbetet rekryteras just nu personer till ett antal positioner som ska hjälpa det finska företaget att anpassa sitt koncept till svenska förhållanden. En av de strategiska tjänsterna är som farmacevtisk rådgivare.

 I onsdags var sista ansökningsdagen och intresset har varit stort.
– Vi har fått in många intressanta ansökningar, och är framför allt nöjda över att så många har väldigt hög kvalitet, säger Helene Sköld på Proximo Rekrytering som sköter urvalsprocessen.  

Som farmacevtisk rådgivare har Universitetsapoteket efterfrågat en person med minst fem års erfarenhet inom farmaceutisk verksamhet som ska arbeta med den svenska ledningen. Ett förflutet inom Apoteket värderas högt.
– Självklart, vi behöver ju all kunskap om hur det fungerar i Sverige och där är det ju Apoteket som har funnits på plats, säger Riitta Uhrman som arbetar på det finska huvudkontorets HR-avdelning.

Parallellt pågår också rekrytering av en it-specialist och en product selection manager som ska ansvara för produktsortimentet. Men att söka butikspersonal får Universitetsapoteket vänta med.
– Vi vet ju inte än hur många apotek vi kommer att köpa med befintlig personal så vi avvaktar. Men övrig så kallad back-officepersonal måste vi ha oavsett, de är viktiga för att bygga upp verksamheten i Sverige, säger Riitta Uhrman.