Annons

Majoritet vill ha receptfritt i livsmedelsbutikerna

Enligt en undersökning som SKOP genomfört på uppdrag av Konsumentföreningen Stockholm svarar 69 procent av de tillfrågade att livsmedelsbutiker absolut eller kanske ska få sälja receptfria läkemedel.

24 okt 2003, kl 10:24
0

69 procent av svenskarna anser att livsmedelsbutiker absolut eller kanske ska få sälja receptfria läkemedel. Samtidigt anser 61 procent att det inte är särskilt viktigt eller inte viktigt alls för dem personligen att kunna köpa receptfria läkemedel i livsmedelsbutiker.

Det visar en undersökning som Konsumentföreningen Stockholm presenterade igår torsdag på Läkemedelsforum i Älvsjö.

? Det verkar som att man har olika värderingar i frågan, säger Louise Ungerth, chef för konsumentfrågor på Konsumentföreningen Stockholm.

? Som medborgare tycker man att det är viktigt att livsmedelsbutiker att sälja receptfria läkemedel. Men för en själv, personligen, är det inte lika viktigt, säger Louise Ungerth.

Undersökningen visar också att oberoende av kön, ålder, utbildning, inkomst och hushållssituation så är fler positiva än negativa till att livsmedelsaffärerna ska få sälja receptfria läkemedel. Män är något mer positiva än kvinnor.

Undersökningen genomfördes av SKOP under perioden 20 april till 5 maj, 2003. 1070 slumpmässigt utvalda personer bosatta i Sverige i åldern 18 till 84 år intervjuades.