Annons
Magnus Gisslén ny statsepidemiolog
Magnus Gisslén.

Magnus Gisslén ny statsepidemiolog

I september tillträder den välkända infektionsprofessorn det nya jobbet hos Folkhälsomyndigheten.

30 maj 2023, kl 14:04
0

Annons

Professor Magnus Gisslén, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, blir Sveriges nya statsepidemiolog. Det meddelade Folkhälsomyndigheten på tisdagen.

Magnus Gisslén är professor i infektionssjukdomar på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.  Han är också överläkare på infektionskliniken vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och sedan länge ansvarig för hivvården där.

Under covid-19-pandemin blev han medicinskt ansvarig för covid-19-vården i Västra Götalandsregionen. Han var en av de experter som Läkemedelsvärlden och andra medier gärna intervjuade om allt ifrån covid-läkemedel till smittskyddsåtgärder.

Han spelade även både som forskare och debattör en framträdande roll i kunskapsutvecklingen och kunskapsspridningen under pandemin.

Hans kommer att tillträda det nya jobbet som statsepidemiolog 11 september. Hans företrädare som ordinarie statsepidemiolog var Anders Tegnell, som dock lämnade posten redan i fjol. Sedan dess har Dalarnas tidigare smittskyddsläkare Anders Lindblom varit tillförordnad statsepidemiolog. Han blir kvar tills Magnus Gisslén börjar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng