Lyrica misslyckas i fibromyalgistudie

Yngre människor med fibromyalgi blev inte hjälpta av Lyrica i en fas IV-studie.

13 mar 2015, kl 12:33
4

Annons

Pfizer har gjort en fas IV-studie med Lyrica för att undersöka om indikationerna går att utvidga utöver vad det redan är godkänt för. Läkemedlet som innehåller pregabalin nådde inte de primära studiemålen om nytta och säkerhet när det testades mot fibromyalgi bland patienter mellan 12-17 års ålder. Lyrica hade ingen signifikant nytta jämfört med placebobehandling.

Hos vuxna är behandlingen godkänd mot fibromyalgi i USA men inte i EU.

4 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Inen aning hur det är för yngre personer. Jag blir 72 år o tar Lyrica 75mg/ 3 ggr dagligen för min värk. Skulle inte klara vardagen utan dessa,

  2. Jag äter lyrica 75mg, 3 ggr per dag. Är 42 år och har ätit lyrica i ca 10 år. Utan den skulle jag inte klara vardagen och ha ett liv. Är sjukpensionär 75%.

  3. jag äter lyrica 225mg,3 ggr om dagen. Jag är snart 50år har nervsmärtor samt kronisk smärta, skulle aldrig klara mej utan. Ätit i ca 10år är 100%sjukpensionär.

  4. Åt Lyrica i två år och det hjälpte inte nåt mot min värk. Provade att öka dosen men mådde bara sämre. Gick upp massa i vikt, yr, illamående. Bytte till Cymbalta som fungerar bra ihop med Palexia. Har nu hel sjukpension. Är 45 år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng