Annons

Lyckat mot reumatoid artrit

En ny antikroppsbehandling minskade symtomen markant vid reumatiod artrit. Patienternas fysiska funktion förbättrades också.

22 maj 2015, kl 10:16
0

Annons

Sarilumab är en human antikropp som verkar genom att hämma IL6-receptorer. Läkemedlet, som är framtaget av Regeneron i samarbete med Sanofi, har nu testats i en 24 veckors fas III-studie mot reumatoid artrit.

550 patienter fick antingen behandlingen i två olika doser eller placebo och alla tog även en annan icke-biologisk anti-reumatisk behandling, DMARD. Patienterna hade tidigare testat TNF-hämmare utan lyckat behandlingsresultat eller så tolererade de inte den klassen av läkemedel.

Studien nådde sitt primära slutmål som mättes i ett effektmått, ARC20, som säger att patienterna fått en minst 20-procentig förbättring av symtomen. Bland de som fick 200 milligram sarilumab nådde 61 procent ARC20 och i den lägre dosen 150 milligram nådde 56 procent målet. För placebogruppen var resultatet 34 procent.

Även patienternas fysiska funktion förbättrades signifikant med läkemedelskandidaten och företagen planerar att söka om godkännande i USA innan året är slut.

Fler behandlingar är på väg som är framtagna genom samarbetet mellan Regeneron och Sanofi. Troligtvis godkänns alirocumab som är en antikropp som sänker kolesterol genom att blockera PCSK9 och är en potentiell storsäljare, enligt FierceBiotech. Dupilumab som blockerar IL4 och IL13 är också på väg.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng