Lloyds säljer Tamiflu på nätet

I Storbritannien erbjuder nu Lloydspharmacy, ett dotterföretag till Celesio, Tamiflu på det egna internetapoteket. Även personer som inte insjuknat uppmuntras att köpa medicinen.

18 aug 2009, kl 14:24
0

Kunderna kan genom att registrera sig online beställa 10 stycken Tamiflu á 75 mg till en kostnad av cirka 570 svenska kronor.
Nästa dag ska försändelsen levereras, enligt annonsen.

I marknadsföringen vänder man sig till personer ?som ännu inte fått svininfluensan men vill vara förberedda om de får den eller kommer i kontakt med någon som diagnosticerats.?
Personer som redan insjuknat i influensan ska få läkemedlen gratis om de är registrerade hos det nationella smittskyddet.

Apotekaren
Andy Murdock vid Lloyds säger till nyhetsbyrån pharma adhoc att företaget beslutat bli det första onlineapotek som säljer Tamiflu till kunder som ännu inte insjuknat för att de ska kunna köpa medicinen från ett ansett företag som de vet säljer riktig Tamiflu.

WHO har nyligen kommit med riktlinjer där man bestämt avråder från att behandla personer som drabbats av H1N1-virus med antivirala medel som Tamiflu om man inte är mycket sjuk.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng