LB saknar jävsdeklaration

Läkemedelsboken, LB, har kommit ut i ny upplaga. Boken lanseras som producentobunden men saknar deklaration om författarnas eventuella bindningar till kommersiella intressen.

22 apr 2003, kl 10:19
0

Annons

Vissa medicinska tidskrifter publicerar författarnas bindningar till läkemedelsindustrin. Stefan Carlsson, Apotekets vd, uttryckte i Läkemedelsvärlden 12/00 att det vore lämpligt att detta också skedde för LB. Men i den nya upplagan som nyligen lämnade tryckpressarna och som även finns elektroniskt på Apotekets hemsida har redaktionen valt att avstå från detta.
? Redaktionskommittén går i god för att varje författare har givit en jävsförklaring som granskats av oss. Därför är det inte nödvändigt att publicera jävsdeklarationen, säger Thomas Ihre, ordförande i redaktionskommittén.
Deltagande i klinisk prövning för det rekommenderade läkemedlet eller engagemang i symposier ordnade av industrin är inget hinder för att få skriva i LB. Däremot får inte författare uppbära lön från ett företag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng