Lanzo ej vid behov

Anmäld: Wyeth Lederle Nordiska AB
Anmälare: IGM (initiativärende)
Ärende: Marknadsföring av lanzoprazol (Lanzo)
Ärendenr: IGM W313/01

13 jun 2001, kl 12:39
0

I bland annat Läkartidningen 10/01 marknadsförs Lanzo med en annons som domineras av rubriken ?VID BEHOV?. Enligt IGM är Nexium den enda protonpumpshämmare som har den doseringen godkänd och dokumenterad i produktresumén.

Annonsen ger enligt IGM intryck att även Lanzo nu skulle vara godkänd ur denna ?vid behov?-aspekt, något som IGM inte finner stöd för i Lanzos gällande produktresumé.

IGM noterar också att en del av Lanzos doseringsregim är utelämnad i annonsen.

Enligt artikel 2 får inte läkemedelsinformation innehålla andra indikationer och doseringar än de som Läkemedelsverket har godkänt. Varje antydan som strider däremot har enligt praxis betraktats strängt i tidigare ärenden hos IGM och NBL.

I rådande utformning strider annonsen mot artiklarna 2 och 4 i Regler för läkemedelsinformation. Företaget har därmed handlat i strid med god branschsed och åläggs att betala en IGM-avgift om 50 000 kr.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng