Läkemedelsverket stoppar inte influensavaccinering

Fyra män som vaccinerades mot influensa på en israelisk vårdcentral avled under den senaste veckan. Läkemedelsverket ser dock inga hinder för fortsatt vaccinering med det aktuella preparatet i Sverige.

24 okt 2006, kl 11:20
0

Israels hälsominister Yacov Ben Yizri gav i söndags order om att stoppa vaccinationerna med det aktuella vaccinet "tills saker och ting har klarnat."

Det israeliska hälsoministeriet utreder nu ärendet. Det gör även företaget Sanofi-Pasteur som marknadsför det aktuella vaccinet.

I Sverige saluförs det aktuella vaccinet under namnen Vaccin mot influensa (SBL) och Vaxigrip (Sanofi-Pasteur). Den tillverkningssats som använts i Israel finns dock inte på den svenska marknaden.

Läkemedelsverket anser därför att det inträffade inte utgör hinder för vaccination med de satser som finns tillgängliga i Sverige. Andra vaccin mot influensa finns också tillgängliga i Sverige inför årets influensasäsong.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng