Läkemedelsbolagen gav upp i Sydafrika

De 39 läkemedelsföretagen som stämt Sydafrikas regering gav i mitten av april vika för världsopinionen och lade ner den uppmärksammade rättsprocessen.

12 jun 2001, kl 16:26
0

Annons

Försöket från en konstellation bestående av 39 läkemedelsbolag att stoppa Sydafrika från att importera billiga kopior av patenterade läkemedel (se LV 4/01) misslyckades. Sydafrika har uppemot fem miljoner hivsmittade med stort behov av bromsmediciner, och stämningen har fått stor uppmärksamhet i västvärlden.

? Med alla parters samtycke ber jag att få meddela att stämningen dras tillbaka, meddelade läkemedelsföretagens advokat Stephanus Cilliers den 19 april i den fullsatta rättegångssalen i Pretoria, där sång och dans utbröt efter tillkännagivandet.

En överenskommelse mellan den Sydafrikanska regeringen och läkemedelsindustrin har utformats, men den var inte tillgänglig vid denna upplagas pressläggning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng