Läkemedelsboken läggs ned vid årsskiftet

Läkemedelsboken läggs ned vid årsskiftet

Läkemedelsverket lägger ned Läkemedelsboken, numer lakemedelsboken.se.

19 okt 2018, kl 14:31
0

Läkemedelsverket har i ett mejl till läkemedelskommittéerna i landsting och regioner meddelat sitt beslut att sluta producera Läkemedelsboken. Innehållet kommer att finnas tillgängligt på webben ett år till, men utan uppdateringar. Det bekräftar avdelningschef Maja Marklund vid Läkemedelsverket.

Beslutet togs efter diskussioner om behovet av vidareutveckling av den digitala Läkemedelsboken. I stället för sådan vidareutveckling väljer Läkemedelsverket att fokusera på andra produkter och kanaler för att nå ut med den egna expertkunskapen.

Det formella nedläggningsbeslutet tas i december när 2019 års budget behandlas.

Läkemedelsboken har funnits sedan 1977, hela tiden med målsättningen att ge producentobunden information om läkemedelsbehandling vid vanliga sjukdomstillstånd samt om läkemedelsanvändning och -reglering. En viktig målgrupp har varit läkare. Tidigare gavs Läkemedelsboken ut av Apoteket AB. 2009 övertog Läkemedelsverket ansvaret för produkten och 2014 publicerades den för sista gången i tryckt form. Sedan dess har den publicerats digitalt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng