Läkemedel mot ITP i amerikansk gräddfil

Swedish Orphan Biovitrum och Symphogen A/S har beviljats särläkemedelstatus för sin läkemedelskandidat rozrolimupab av FDA

7 okt 2010, kl 10:44
0

Annons

Rozrolimupab, som utvecklas av Swedish Orphan Biovitrum och Symhogen, är en polyklonal antikropp som är tänkt att användas för att behandla primär Immun Trombocytopeni, ITP. ITP är en form av blödarsjuka där en autoimmun reaktion leder till onormalt låga nivåer av trombocyter vilket leder till att blodet inte levrar sig som det ska.

Nu har enheten för särläkemedel inom den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA meddelat att de beviljar ozrolimupab status som särläkemedel. Det innebär ökade möjligheter för en snabbare registreringsprocess, vissa skattefördelar och möjlighet till marknadsexklusivitet i sju år efter registrering.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng