Läkare fällda för mutbrott

Två läkare döms för mutbrott i Göta hovrätt efter att de fått en resa till Prag sponsrad av läkemedelsföretag. Hovrätten ändrar därmed tingsrättens tidigare friande dom.

19 nov 2008, kl 14:56
0

Rättegången gäller en studieresa som en klinik vid Ryhovs sjukhus gjorde till Prag sommaren 2003. Kliniken hade samlat in 64 000 kronor från sju olika läkemedelsföretag för att finansiera resan.

Statsåklagare Nils-Eric Schultz ansåg att pengarna var en belöning för att kliniken använde företagens produkter och åtalade tre läkare och fyra representanter för de olika företagen för mutbrott respektive bestickning.

Förra hösten friades samtliga åtalade i Jönköpings tingsrätt. Men Nils-Eric Schultz överklagade till Göta hovrätt. Och hovrätten dömde i dag två av läkarna till 60 respektive 30 dagsböter för mutbrott rapporterar TT. Däremot fastställs den friande domen för företagsrepresentanterna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng