Lägre tillväxt på Europamarknaden

Försäljningen av läkemedel kommer att öka sakta de kommande
åren. Enligt en rapport från IHS Global Insight handlar det om ett par
procent per år fram till 2015.

28 sep 2010, kl 12:22
0

Annons

Det är inga muntra siffror som presenteras dör Europa i det Londonbaserade analysföretaget IHS Global Insight senaste rapport. De spår att läkemedelsförsäljningen i Europa kommer att växa med omkring två procent årligen fram till 2015.

Däremot kommer staterna att spendera ökade summor på hälso- och sjukvård från och med 2012 , rapporterar Pharma Times. I Europa kommer enligt rapporten privata investeringar som privata sjukförsäkringar att öka med fem procent årligen mellan 2010 och 2015 jämfört med tre procent i Nordamerika.

De offentliga utgifterna för hälso- och sjukvård kommer enligt rapporten att öka mest i Asien där det väntas en sjuprocentig ökning de kommande fem åren. Rapporten lyfter också fram att USA kommer att spendera ökade summor på offentlig hälso- och sjukvård. Omkring 16 procent av BNP kommer gå åt till det jämfört med 6-11 procent i andra utvecklade länder enligt rapporten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng