Annons

Konsumtion istället för läkemedel

Avkastningen på investeringar i forskning kring nya läkemedel har fallit med nästan 30 procent det senaste året. Aktiemarknaden satsar heller på konsumtionsvaror.

21 nov 2011, kl 12:22
0

Enligt en rapport från analysföretagen Deloitte och Thomson Reuters sjönk den genomsnittliga uppskattade avkastningen från forskning och utveckling hos de 12 största läkemedelsföretagen till 8,4 procent från 11,8 för ett år sedan.

Världens ledande
läkemedelsföretag står nu, enligt nyhetsbyrån Reuters, inte bara inför konsekvenserna av en rad patentutgångar med kommande prispress utan också inför investerarnas bristande förtroende. Aktiemarknadens tilltro till företagens pipelines sjunker och därmed kurserna på aktierna. Istället satsar aktiemarknaden på snabbrörliga konsumtionsvaror enligt analysen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng