Klartecken för nytt medel mot blödarsjuka

Det första faktor VIII-preparatet mot blödarsjuka som tillverkats utan att plasmaproteiner från människor eller djur tillförts, fick idag klartecken för subventionering från Läkemedelsförmånsnämnden.

10 maj 2004, kl 18:59
0

Annons

Häromdagen meddelade företaget Baxter att företagets nya rekombinanta antihemofilifaktor A (Advate) nu är klar för lansering i Sverige. Idag fick medlet klartecken för subventionering från Läkemedelsförmånsnämnden.

Medlet är en vidareutveckling av de rekombinantframställda koagulationsfaktor VIII-koncentrat som funnits på marknaden sedan tidigt 1990-tal.

? Dagens läkemedel är redan extremt säkra, fördelen med Advate ligger främst på det psykologiska planet. Man ska i och för sig inte underskatta denna effekt och teoretiskt är nu säkerhetsmarginalen höjd ytterligare, kommenterade Erik Berntorp, professor och sektionschef vid enheten för koagulationssjukdomar på sjukhuset MAS i Malmö, i Läkemedelsvärlden 9/03.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng