Ketamin narkotikaklassas

Regeringen har beslutat om att narkotikaklassa ketamin, ett narkosläkemedel som kan ge hallucinationer och är starkt beroendeframkallande.

9 jun 2005, kl 13:26
0

Annons

Den 25 april i år begärde Läkemedelsverket att ketamin ska narkotikaklassas. Normalt ska klassificering av narkotika anmälas till Europeiska kommissionen och därefter ska samråd med övriga medlemsstater ske. Men regeringen begärde att få ett undantag från samrådet och det är bakgrunden till att klassificeringen kunde ske så snabbt.

– Polisen har gjort stora beslag av ketamin. Risken finns att drogen sprids i olika ungdomsgrupper. Därför är jag glad över att vi så snabbt har kunnat få igenom en klassificering för att försvåra den illegala hanteringen av drogen, säger folkhälso- och socialtjänstminister Morgan Johansson i ett pressmeddelande från Socialdepartementet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng