Karolinska bland världens bästa
Foto: Camilla Svensk

Karolinska bland världens bästa

Karolinska institutet räknas som världens elfte bästa universitet inom området klinisk medicin och farmaci. Allt enligt årets ranking av de bästa universiteten i världen.

22 aug 2012, kl 08:40
0

I årets värdering av världens universitet, som görs av Shanghai Jiao Tong University, ligger Karolinska Institutet fortsatt bra till, såväl när det gäller värderingen av universitet i stort, som när det gäller området klinisk medicin och farmaci.

Som universitet hamnar Karolinska institutet på plats 42 bakom universitet som Harvard, Stanford.

På området klinisk medicin och farmaci hamnar universitet på elfte plats globalt och på andra plats i Europa, efter universitet i Cambridge. Elfteplaceringen är dock en nedflyttning med ett par pinnhåll, förra året blev det en nionde plats. Göteborg och Uppsala hamnar bland de 51-75 bästa.

Placeringarna baseras på publikationsvolym, publicerade artiklar i speciellt betydelsefulla tidskrifter, citeringar och antal nobelpris.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng