Johan Wallér vd för Apoteksförening

Johan Wallér från Apoteket AB blir vd
för branschföreningen Sveriges Apoteksförening. Från den 1 februari
blir han den som står vid rodret i den nystartade organisationen.

14 jan 2010, kl 16:27
0

Det är många före detta anställda från Apoteket AB som kommer att samlas i den nystartade branschföreningen. Nu är det klart att dess vd blir Johan Wallér, nuvarande stabschef inom Apoteket AB. Han tillträder sitt nya jobb den 1 februari och kommer att leda arbetet i organisationen som ska företräda apoteksbranschen både i Sverige och internationellt.

Johan Wallér har arbetat inom Apoteket i åtta år bland annat på personalavdelningen. Han säger sig se fram emot uppdraget i vad han ser som en ovanlig branschförening.
– Det kommer att bli lite som att starta eget, vi får bygga upp allt från grunden. I vanliga fall bildas en sådan förening i en bransch som vuxit fram under en längre tid. Här går vi från noll till 100 i ett slag, säger Johan Wallén.

I mitten av december meddelade Sveriges Apoteksförening att de bildats och utsett en styrelse. Ordförande är Cecilia Marlow, vd för Kronans Droghandel och vice ordförande Stefan Carlsson, vd för Apoteket AB. Att många av de som har ledande positioner i de nya apoteksföretagen har en bakgrund inom Apoteket AB tror den tillträdande vd:n kan vara både bra och dåligt.
–  Det är positivt att vi är många som redan känner varandra men samtidigt får man se upp med att hamna i gamla hjulspår och inte tänka nytt. Men det är någonting som kommer att förändras över tid när fler kommer in från annat håll.

Apoteksföreningen kommer att bygga upp ett kansli med en handfull anställda men till en början kommer det bara att vara Johan Wallén som är där på heltid. Föreningen kommer att använda sig av de personer som finns anställda i de olika medlemsföretagen för olika typer av arbetsgrupper.
– Det finns många viktiga frågor att ta tag i, bland annat utbildning, kvalitet och frågor som rör myndighet och regelverk, säger Johan Wallér.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng