Japan går vidare med varning om Tamiflu för tonåringar

Efter den senaste tidens ökade oro i Japan över potentiellt dödliga biverkningar av influensaläkemedlet oseltamivir (Tamiflu) hos tonåringar går myndigheterna nu ut med en officiell varning.

23 mar 2007, kl 13:35
0

Annons

De japanska hälsovårdsmyndigheterna har tagit ytterligare ett steg för att begränsa användningen av oseltamivir hos tonåringar, skriver nyhetsbyrån Reuter. Biverkningarna uppmärksammades i Japan 2005 då 12 barn dog och 32 visade psykiska symtom som hallucinationer och förvirring efter att ha tagit oseltamivir. Vid flera tillfällen medförde dessa självmord.
Den nu vidtagna åtgärden förvånar tillverkaren Roche som hänvisar till nyligen publicerade studier som visar att det inte finns något fastställt samband mellan Tamiflu och psykiska symtom.
Men enligt det japanska sjukvårdsministeriet kan sammanlagt 54 dödsfall kopplas till oseltamivir. Japan använder mer oseltamivir än något annat land i världen med mer än 30 miljoner recept sedan 2001. Det kan jämföras med åtta miljoner recept i USA.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng