Inställningen till SSRI bör omvärderas

Enligt en litteraturgenomgång av studier för eller emot SSRI vid depression, som publicerades i BMJ (2005;331:155-158), bör dagens inställning till depressionsbehandling omvärderas. Nya metaanalyser har inte visat att SSRI är bättre än placebo och det finns dåligt stöd för att läkemedlen är effektivare vid svårare depressioner. Antidepressiva är sedan årtionden samhällets främsta sätt att möta […]

24 aug 2005, kl 15:14
0

Enligt en litteraturgenomgång av studier för eller emot SSRI vid depression, som publicerades i BMJ (2005;331:155-158), bör dagens inställning till depressionsbehandling omvärderas. Nya metaanalyser har inte visat att SSRI är bättre än placebo och det finns dåligt stöd för att läkemedlen är effektivare vid svårare depressioner.

Antidepressiva är sedan årtionden samhällets främsta sätt att möta depressioner – ett förhållningssätt som det enligt författaren är dags att ompröva.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng