Annons

Ingen prövning om utbytbarhet

Regeringsrätten tänker inte pröva överklagandet av domarna i målen om utbytbarhet för fentanyl depotplåster och alendronat tabletter. Läkemedelsverkets beslut om att läkemedlen är utbytbara kvarstår därmed.

2 sep 2008, kl 12:45
0

Det är läkemedelsföretagen Janssen-Cilag, Nycomed och Merck Sharp & Dohme som överklagat flera olika beslut från Läkemedelsverket från 2005 och framåt. Besluten gäller utbytbarhet för depotplåster med fentanyl som är en syntetisk opiat och tabletter med alendronat för behandling av osteoporos.

Läkemedelsverket har beslutat att dessa läkemedel är utbytbara. Kammarrätten biföll inte överklagandena från företagen och genom att Regeringsrätten nu beslutat att inte ta upp domarna till prövning, har Läkemedelsverkets beslut vunnit laga kraft.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng