Annons

Ingen oro på Läkemedelsverket efter kritik

Läkemedelsverkets planeringsdirektör Christian Ifvarsson menar att
kritiken som kommer från Statskontoret till stor del handlar om saker
som ligger utanför verkets kontroll.

5 okt 2009, kl 16:33
0

På uppdrag av regeringen har Statskontoret gjort en granskning av Läkemedelsverket, en granskning som presenterades i förra veckan. Statskontoret har där funnit flera problem i styrningen av Läkemedelsverket. Mycket av kritiken handlar om den ekonomiska styrningen.

Läkemedelsverkets planeringsdirektör Christian Ifvarsson svarar nu på kritiken. Han menar att det mesta som framförs i rapporten inte riktas mot verkets ledning utan att det handlar om strukturella åtgärder som ligger utanför den egna kontrollen.
– Vårt intryck är att Socialdepartementet har stort förtroende för det arbete som vi genomför, säger Christian Ifvarsson i en presskommentar.

Enligt honom riktar Statskontoret bland annat in sig på att den del av Läkemedelsverket som sysslar med nationella utredningar ska bolagiseras för att kunna konkurrensutsätta dessa. Detta menar Läkemedelsverket riskerar att öka både näringslivets och det offentligas kostnader eftersom Läkemedelsverket skulle ersättas av flera verk och bolag. Det skulle dessutom ha negativ inverkan på myndighetens kompetens skriver Christian Ifvarsson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng