Informationsbas om läkemedel byter organisationsform

Svensk informationsdatabas för Läkemedel, SIL, som hittills drivits i
projektform blir en del av Sjukvårdsrådgivningen AB. SIL kommer att
ingå i bolaget från och med den 1 januari 2009.

17 dec 2008, kl 14:28
0

SIL är en gemensam databas med information om läkemedel som riktar sig till förskrivare inom landstingen. Idag är sex landsting anslutna till systemet i olika utsträckning och under 2009 förväntas ytterligare en handfull komma till. Informationsbasen startade som ett projekt med syfte att etablera en nationell organisation för kvalitetssäkring och distribution av läkemedelsinformation.

Övergången till Sjukvårdsrådgivningen, SVR, kommer inte att innebära några skillnader för organisationen säger projektledare på SIL, Marie Eliasson.
– Alla som arbetar hos oss kommer att följa med till SVR med den kompetens de har, säger hon.

På sikt är tanken att samtliga landsting ska ansluta sig till SIL. Det pågår även diskussioner med Apoteket Servicebolag om ett eventuellt framtida samarbete.
– Vi har ju olika målgrupper och Apoteket har mer logistiska frågeställningar medan vi har fokus på vårdens behov. Men det finns absolut samarbetspotential, säger Marie Eliasson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng